Ring Powercraft Grey Hawk (RIB-vene)

RIB on vene jossa on jäykkäpohjainen, tukeva runko yhdistettynä ilmatäytteisiin ponttooneihin. Tällainen rakenne on tukeva ja merikelpoinen. Mm useat meripelastusorganisaatiot ympäri maailman käyttävät RIB-veneitä niiden turvallisuuden vuoksi.

RIB:imme ponttoonit on valmistettu hypalonista. Ne on jaettu seitsemään erilliseen osastoon.

  • Alus on CE-merkitty B-kategoriaan eli hyväksytty toimimaan Itämerellä kaikissa olosuhteissa – RIB-safarimme toteutetaan turvallisella kalustolla.
  • 9,5 metriä pitkä ja 3,2 metriä leveä
  • Tilaa yhteensä 12 henkilölle – max 11 asiakasta mahtuu mukaan RIB-charterille.

Ammattimainen navigointi-ja viestintälaitteisto

  • Doppler-tutka
  • Satelliittikompassi
  • magneettikompassi
  • AIS, alusseuranta, joka mahdollistaa veneen sekä muiden alusten seuraamisen tapahtuman aikana
  • karttaplotteri
  • kaikuluotain

Turvallisuus on toimintamme tärkein ohjenuora.

Kaikki veneemme kuljettajat ovat kokeneita vesillä liikkujia joilla on vähintään vuokraveneen kuljettamiseen vaadittava pätevyyskirja.

TURVALLISUUS

Turvallisuus on toimintamme tärkein ohjenuora. Kaikki veneemme kuljettajat ovat kokeneita vesillä liikkujia joilla on vähintään vuokraveneen kuljettamiseen vaadittava pätevyyskirja.

Asianmukainen katsastus

Veneemme on katsastettu Trafia edustavan katsastajan toimesta miehitetyksi vuokraveneeksi kotimaan liikenteeseen.

Turvainfo ennen retkiä

Kerromme aina selvästi kuinka matkustajien tulee toimia RIB-veneristeilyllemme.  Tarjoamme matkustajiemme käyttöön pelastuslivit, asianmukaiset suojavaatteet sekä muut varusteet ( kuten ajolasit) ja ohjeistamme näidenkin käytössä.

Oppiva organisaatio

Harjoittelemme jatkuvasti eri pelastusvälineiden käyttöä, veneiden ajamista ja navigointia. Koulutamme ja kouluttaudumme , kehitämme toimintatapojamme sekä osaamistamme.

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYS

Aluksen voimanlähteenä toimii Suzuki DF300 hv perämoottori. Kyseessä on n 4-litrainen V6-kone. Moottori on moderni, muuttavalla venttiilien ajoituksella toimiva taloudellinen ”laihaseos”-kone.

RIB-veneemme on kilpaveneilijä Mike Ringin käsialaa. Sen pohja on suunniteltu siten, että alus liikkuu kevyesti liitäen veden pinnassa. Vauhdikkaaksi muotoiltu pohja tarkoittaa kääntäen sitä, että kykenemme toteuttamaan RIB-safarisi vain yhtä moottoria käyttäen.

Olemme pyrkineet valitsemaan kalustomme siten, että kykenemme yhdistämään laadukkaat RIB-charterit minimaaliseen ympäristön kuormitukseen.

Tämä on mahdollisimman ekologinen tapa liikkua liukuvalla veneellä- ei kahden koneen vedenvastusta  eikä ylimääräistä painoa veneen perässä.

Tämä tarkoittaa kevyempää kulkua = pienempää polttoaineen kulutusta.