RETKET YRITYKSILLE JA RYHMILLE

VENERETKI HELSINKI WEST

Uskaltaudu vauhdikkaan tarinalliselle meriseikkailulle Helsingistä länteen, Espoon saaristoon – ja ylläty! Helsinki West -retkemme vie sinut Helsingin keskustasta Keilaniemen kautta Espoon edustalle. Saariston salat avautuvat rennolla ja hauskalla tavalla, kun kuulet kertomuksia nähtävyyksien kiehtovasta historiasta.

Matkalla näet eteläisen Helsingin rannikon, Karhusaaren ja Hanasaaren, Westendin hienot huvilat, Haukilahden hiekkarannat ja Temppelisalmen Poseidonin Temppelin. Ajamme myös Espoon saariston kauneimman vesireitin Suinon kanavan läpi Suvisaaristoon, Espoon saaristokulttuurin ytimeen, jossa riittää kerrottavaa esimerkiksi Pentalan saaresta ja saaristomuseosta.

Retki antaa vastauksen moniin mielenkiintoisiin kysymyksiin, kuten siihen, mikä onkaan Espoon vanhin urheiluseura tai miksi Venäjän keisari vieraili aikoinaan Suvisaaristossa. Saat myös tietää, missä edelleen harjoitetaan elinvoimaista veneenveistokulttuuria ja missä koulutettiin sodan aikana tiedustelijoita. Näet myös Porkkalan parenteesin aikaisen vartiopisteen.
Nautittuamme saaristomaisemista ja hauskasta yhdessäolosta palaamme ulomman Suvisaariston läpi ja merilinnoitusten ohitse takaisin Helsingin ytimeen.

Pidemmällä 2,5 tunnin retkellä ehdimme myös rantautua yhteen Espoon saariston upeista ulkosaarista. Kelin salliessa suosittelemme saariston ulointa helmeä, Knapperskäriä. Jos Espoon saaristosta pitäisi valita vain yksi saari, olisi se monen mielestä juuri Knapperskär.

RETKEN TIEDOT

Henkilömäärä: 1–24
Kesto: reilut 1,5 h (pelkkä kiertoajelu) tai 2,5 h (kiertoajelu ja pistäytyminen saaressa)
Lähdöt: Sopivia noutopaikkoja ovat mm. Ruoholahti, Lauttasaari, Kaivopuisto, Kauppatori ja Katajanokka

TIEDUSTELUT

adventures at seaadventures.fi
+358 45 7876 0511

muuta tietoa

Turvallisuus

Turvallisuus on toimintamme tärkein ohjenuora. Kaikki alustemme päälliköt ovat kokeneita veneilijöitä, joilla on vähintään vuokraveneen kuljettamiseen vaadittava pätevyyskirja.

Asianmukainen katsastus

Retkemme toteutetaan turvallisella kalustolla. Traficom on katsastanut veneemme miehitetyksi vuokraveneeksi kotimaan liikenteeseen.

Turvainfo ennen retkiä

Kerromme aina selvästi, kuinka matkustajien tulee toimia veneristeilyillämme. Tarjoamme matkustajillemme asianmukaiset varusteet kuten pelastusliivit, suojavaatteet ja ajolasit ja ohjeistamme niiden käytössä.

Toimitusehdot

Varausmaksuna veloitamme 35 % aktiviteetin kokonaishinnasta.

Peruutusehdot:

  • 30–15 pv ennen tapahtumaa: veloitamme 30 % kokonaishinnasta
  • 15–0 pv ennen tapahtumaa: veloitamme 50 % kokonaishinnasta

Ehdot ovat voimassa sitoumuksetta ja ne voivat muuttua.

Ympäristöystävällisyys

Toteutamme retkemme mahdollisimman ekologisesti ja pienellä hiilijalanjäljellä, jotta asiakkaamme voivat tulla kyytiimme hyvillä mielin. RIB-veneemme pohja on suunniteltu liitämään kevyesti veden pinnassa, jolloin polttoainetta kuluu vähemmän. Kiinnitämme toiminnassamme huomiota myös muihin ympäristöasioihin.

Lue lisää ympäristöystävällisyydestä veneretkillämme täältä.

Tietoa veneestä

Ring Powercraft -vene (RIB) on alus, jossa jäykkäpohjainen, tukeva runko yhdistyy ilmatäytteisiin ponttoneihin. Tällainen rakenne on tukeva ja merikelpoinen: esim. monet meripelastusorganisaatiot ympäri maailman käyttävät RIB-veneitä juuri niiden turvallisuuden vuoksi. Myös Green Peace käyttää niitä operaatioissaan.

RIB-veneemme Grey Hawk on CE-merkitty B-kategoriaan eli hyväksytty toimimaan Itämerellä kaikissa olosuhteissa. 9,5 metriä pitkässä ja 3,2 metriä leveässä veneessä on tilaa yhteensä 12 henkilölle, mikä tarkoittaa, että retkille mahtuu mukaan 11 asiakasta.

Veneen ponttonit on valmistettu hypalonista ja jaettu seitsemään erilliseen osastoon. Voimanlähteenä toimii Suzuki DF300 hv -perämoottori eli noin 4-litrainen V6-kone.

Varautuminen Koronaan

Veneretkillämme yhteen veneeseen mahtuu kerrallaan enintään 11 asiakasta eli pienryhmä. Penkkien käsinojat desinfioidaan sekä ennen retkiä että niiden välillä. Asiakkaiden käyttöön tarjotaan kertakäyttöiset steriilit käsineet ja lähdöillämme on aina tarjolla myös käsidesiä. Hävitämme käytetyt suojaimet asianmukaisesti.

Mahdollisuuksien mukaan tarjoamme asiakkaidemme käyttöön kasvomaskeja, mutta suosittelemme vahvasti henkilökohtaisen kasvomaskin mukaan ottamista. Saarissa liikkuessamme pyrimme pitämään riittävät turvavälit.