RETKET YRITYKSILLE JA RYHMILLE

VENERETKI HELSINKI EAST

Unohtumaton, vauhdikas ja tarinallinen meriretkemme vie Helsingistä itään, Sipoon ja Porvoon saaristoon. Mukavan yhdessäolon lisäksi luvassa on ainakin vanhan kalastajakylän tunnelmaa, Muumien majakkamaisemia ja saaristolaisherkkuja.

Matkaamme ensin saariston ulointa reunaa Eestiluodon ja Kaunissaaren ohitse Söderskärin majakan edustalle. Tämä upea luontokohde Porvoon ulkosaaristossa on Suomen parhaiten säilyneitä majakkamiljöitä. Sen arvellaan olleen myös Tove Janssonin inspiraation lähteenä vuonna 1965 ilmestyneessä Muumipappa ja meri -kirjassa. Luonnonsuojelualueeseen kuuluvalle saarelle on lintujen pesintärauhan takaamiseksi mahdollista nousta vain 1.8.–30.4.

Söderskäristä kierroksemme jatkuu Pirttisaaren vanhan ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kalastajakylän maisemiin. Saarella asui jo 1700-luvulla kalastajia, joista monet olivat kotoisin Virosta. Pirttisaaren väylän läpi ajaessamme näet perinteisiä venevajoja, laitureita ja ranta-aittoja ja voit aistia vanhan kalastajayhteisön tunnelman. Saaressa oli aikoinaan veneveistämöitä ja merivartioasema, ja kieltolain aikaan sinne oli varastoitu salakuljettajilta takavarikoituja aluksia.
Pirttisaaresta jatkamme matkaa Sipoon sisempään saaristoon Norkullalandetiin, jossa pääsemme nauttimaan aidoista saaristolaisherkuista Café Seasongin saariravintolassa. Tarjolla on myös erilaisia aktiviteetteja.

Tunnelmallisessa miljöössä nautitun yhteisen lounaan jälkeen retkemme jatkuu Sipoon sisemmän saariston väyliä pitkin itäisen Helsingin sisäsaaristoon ja sieltä kaupunkiin, ohi Helsingin edustan merilinnoitusten.

Tällä retkellä sinä ja ryhmäsi nautitte hyvästä seurasta, maisemista, historiasta ja saaristolaisista makuelämyksistä – ja palaatte kotiin mukananne monia yhteisiä saaristomuistoja.

RETKEN TIEDOT

Henkilömäärä: 1–24
Kesto: alkaen 4,5 h
Lähdöt: Sopivia noutopaikkoja ovat mm. Ruoholahti, Lauttasaari, Kaivopuisto, Kauppatori, Katajanokka ja Vuosaari.

TIEDUSTELUT

adventures at seaadventures.fi
+358 45 7876 0511

muuta tietoa

Turvallisuus

Turvallisuus on toimintamme tärkein ohjenuora. Kaikki alustemme päälliköt ovat kokeneita veneilijöitä, joilla on vähintään vuokraveneen kuljettamiseen vaadittava pätevyyskirja.

Asianmukainen katsastus

Retkemme toteutetaan turvallisella kalustolla. Traficom on katsastanut veneemme miehitetyksi vuokraveneeksi kotimaan liikenteeseen.

Turvainfo ennen retkiä

Kerromme aina selvästi, kuinka matkustajien tulee toimia veneristeilyillämme. Tarjoamme matkustajillemme asianmukaiset varusteet kuten pelastusliivit, suojavaatteet ja ajolasit ja ohjeistamme niiden käytössä.

Toimitusehdot

Varausmaksuna veloitamme 35 % aktiviteetin kokonaishinnasta.

Peruutusehdot:

  • 30–15 pv ennen tapahtumaa: veloitamme 30 % kokonaishinnasta
  • 15–0 pv ennen tapahtumaa: veloitamme 50 % kokonaishinnasta

Ehdot ovat voimassa sitoumuksetta ja ne voivat muuttua.

Ympäristöystävällisyys

Toteutamme retkemme mahdollisimman ekologisesti ja pienellä hiilijalanjäljellä, jotta asiakkaamme voivat tulla kyytiimme hyvillä mielin. RIB-veneemme pohja on suunniteltu liitämään kevyesti veden pinnassa, jolloin polttoainetta kuluu vähemmän. Kiinnitämme toiminnassamme huomiota myös muihin ympäristöasioihin.

Lue lisää ympäristöystävällisyydestä veneretkillämme täältä.

Tietoa veneestä

Ring Powercraft -vene (RIB) on alus, jossa jäykkäpohjainen, tukeva runko yhdistyy ilmatäytteisiin ponttoneihin. Tällainen rakenne on tukeva ja merikelpoinen: esim. monet meripelastusorganisaatiot ympäri maailman käyttävät RIB-veneitä juuri niiden turvallisuuden vuoksi. Myös Green Peace käyttää niitä operaatioissaan.

RIB-veneemme Grey Hawk on CE-merkitty B-kategoriaan eli hyväksytty toimimaan Itämerellä kaikissa olosuhteissa. 9,5 metriä pitkässä ja 3,2 metriä leveässä veneessä on tilaa yhteensä 12 henkilölle, mikä tarkoittaa, että retkille mahtuu mukaan 11 asiakasta.

Veneen ponttonit on valmistettu hypalonista ja jaettu seitsemään erilliseen osastoon. Voimanlähteenä toimii Suzuki DF300 hv -perämoottori eli noin 4-litrainen V6-kone.

Varautuminen Koronaan

Veneretkillämme yhteen veneeseen mahtuu kerrallaan enintään 11 asiakasta eli pienryhmä. Penkkien käsinojat desinfioidaan sekä ennen retkiä että niiden välillä. Asiakkaiden käyttöön tarjotaan kertakäyttöiset steriilit käsineet ja lähdöillämme on aina tarjolla myös käsidesiä. Hävitämme käytetyt suojaimet asianmukaisesti.

Mahdollisuuksien mukaan tarjoamme asiakkaidemme käyttöön kasvomaskeja, mutta suosittelemme vahvasti henkilökohtaisen kasvomaskin mukaan ottamista. Saarissa liikkuessamme pyrimme pitämään riittävät turvavälit.