RETKIKOHTEET JA NÄHTÄVYYDET

RIB-ajelumme Keilalahdesta Espoon ympäri vievät sinut katsomaan mm Ison Vasikkasaaren Poseidonin Temppeliä, Suinon kanavaa , Pentalan saaristomuseota.

Museo on Suomen ainoa aito saaristolaismuseo. Opastettuja kierroksia pienryhmille

Muutamia hienoja Espoon saarikohteita:

– Kaparen ,Rövaren, Rövargrundet , Knapperskär, Gåsgrundet,Torra Lövö, Käärmesaari. Kaikilla näillä saarilla on omaleimainen luontonsa
Kaikissa em. saarissa – paitsi Torra Lövössä- on keittokatos ja WC.
Lisätietoja: https://www.espoo.fi/ulkoilusaaret

Espoosta Porkkalaan

Puutarhaväylä Espoosta Porkkalaan kulkee pääosin kapeana ränninä – voit välillä lähes astua rantaan jonka ohi RIB-vene on lipumassa- täällä ymmärrät miksi 90% maailman merimerkeistä sijaitsee Suomessa ja Ruotsissa. 
RIB-safarimme puikkelehtii Porkkalanniemen rantoja pitkin. Näet hienoja rakennuksia sekä monimuotoisia saariston maisemia vaihdellen mantereen puolen rehevästä kasvillisuudesta väylän meren puolen saarten välistä näkyviin karumpiin saariin ja luotoihin.

Venecharterimme puikkelehtiessa Sisäväylää länteen kohti Porkkalan kärkeä tulee vastaan ensi väylän vasemmalla puolella Stora Brändön virkistyssaari ja myöhemmin- Porkkalan Puutarhaväylän loppupäässä sijaitsee erityisesti matkaveneilijöiden suosima virkistyssaari Stora Svartö. Sen pohjoispuoli tarjoaa suojaisen sataman ennen Porkkalanselän ylitystä. Saaren etelärannalta voit tähystellä ulommalla väylällä etenevien alusten kulkua. 

Ajettaessa Espoosta laivaväylää Porkkalan suuntaan tulee vastaan Stora Bylandet. Saaren maamerkkinä on Puolustusvoimien tutka-aseman torni. Saaresta löytyy myös mm. Porkkalan miehityksen aikaisia rakennelmia. Se on mielenkiintoinen ja käymisen arvoinen kohde. Teemme erikseen RIB- retkiä juuri Stora Bylandet:iin sen kiinnostavan historian takia.

 

Porkkalasta Inkooseen

Porkkalanselän pohjoiskantilla sijaitsee tunnelmallinen Stora Halsön saari. Se kuuluu Kopparnäsin- Störsvikin virkistysalueeseen. 

Inkoo

Inkoon saaristossa on omaleimaisia luonto sekä kulttuurikohteita RIB-risteilyille. Erikoisretkistämme osa suuntautuu tänne.

Espoosta itään

Ensimmäisenä Helsingin puolella löytyy kuitenkin Lauttasaaren länsipuolella sijaitseva Käärmeluotojen saariryhmä. Ne ovat jyrkkäkallioisia ja korkeita saaria ja hieno matkailu/virkistyskohde. Saaren itärannalta näet Länsisataman laivaliikenteen.

Merilinnoituskohteet

Suomenlinna, Vallisaari ja Lonna kuuluvat Helsingin RIB-ajelujemme vakiokohteisiin. Vallisaari, Suomenlinnan hieman rauhallisempi serkku, on kiintoisa linnoituskohde. RIB-vene kuljettaa sinut mukavasti joko Vallisaaren Luotsiaseman tai Torpedolahden laituriin. Siellä voit tehdä saarikierroksen oppaan johdolla taikka itsenäisesti. Saaresta löytyy myös mukavat kahvila- ja ravintolatilat joissa voi virkistäytyä kierroksen aikana. Veneemme hakee ryhmäsi kierroksen päätteeksi ja venekiertoajelu jatkuu.

Vasikkasaari sijaitsee aivan Helsingin keskustan tuntumassa Kruunuvuorenselällä. Saari on pieni mutta tarjoaa paljon nähtävää ja tutkittavaa. Suuri osa saarta on luonnontilassa. Erityisesti saaren länsipuolen korkeat ja jylhät kalliot ovat vaikuttavia ja sieltä on hienot näköalat Suomenlinnan ja keskustan suuntaan.  Venecharterimme pääsee

RIB-kiertoajelu Helsingissä jatkuu:

Helsingin itäpuolelta löytyy hyvinä veneristeilyjen luonnosaarikohteina mm Neitsytsaaret, Pihlajaluoto ja Hattusaari, pohjoisempana Malkasaari.

Sipoo

VeneSipoossa ja Porvoon saaristossa mielenkiintoinen veneristeily vie sinut katsomaan Napoleonin kiven historiaa, Söderskärin majakkaa sekä Pirttisaaren kalastajakylää.

Pellingissä mm tutustuminen saariston kulttuuriin sekä vierailu ammattikalastajan luona kuuluvat saaristokierrokseemme.

 

Edellä muutamia esimerkkejä tarjonnastamme.

Kysy lisää!
Yhteystiedot