Ensimmäisenä Helsingin puolella löytyy kuitenkin Lauttasaaren länsipuolella sijaitseva Käärmeluotojen saariryhmä. Ne ovat jyrkkäkallioisia ja korkeita saaria ja hieno matkailu/virkistyskohde. Saaren itärannalta näet Länsisataman laivaliikenteen.

Merilinnoituskohteet

Suomenlinna, Vallisaari ja Lonna kuuluvat Helsingin RIB-ajelujemme vakiokohteisiin. Vallisaari, Suomenlinnan hieman rauhallisempi serkku, on kiintoisa linnoituskohde. RIB-vene kuljettaa sinut mukavasti joko Vallisaaren Luotsiaseman tai Torpedolahden laituriin. Siellä voit tehdä saarikierroksen oppaan johdolla taikka itsenäisesti. Saaresta löytyy myös mukavat kahvila- ja ravintolatilat joissa voi virkistäytyä kierroksen aikana. Veneemme hakee ryhmäsi kierroksen päätteeksi ja venekiertoajelu jatkuu.

Vasikkasaari sijaitsee aivan Helsingin keskustan tuntumassa Kruunuvuorenselällä. Saari on pieni mutta tarjoaa paljon nähtävää ja tutkittavaa. Suuri osa saarta on luonnontilassa. Erityisesti saaren länsipuolen korkeat ja jylhät kalliot ovat vaikuttavia ja sieltä on hienot näköalat Suomenlinnan ja keskustan suuntaan.  Venecharterimme pääsee

RIB-kiertoajelu Helsingissä jatkuu:

Helsingin itäpuolelta löytyy hyvinä veneristeilyjen luonnosaarikohteina mm Neitsytsaaret, Pihlajaluoto ja Hattusaari, pohjoisempana Malkasaari.